[...] lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu -podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek) -wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane -owoce morza (skorupiaki i mięczaki) -drób oprócz kaczki i bez skóry -chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe -jaja [...]
[...] świni itd.) rzadziej ryby. Do tego jakaś kasza, pyry, ryż czy makaron z tych co się dłużej gotują i są brązowe. I zawsze warzywa, kiszone ogóry, gotowane papryki, cebule, surowe pomidory, sałaty, buraczki ze słoika, czasem pieczarki. Podwieczorek: Jak dzień treningowy to odżywka białkowa z tłustym mlekiem (nie lubię chudego). Jak idę w coś [...]
[...] Z czasem, oprócz wieńca z liści laurowych, otrzymywano pieniądze i przedmioty wartościowe. Sławę zdobywało całe miasto, a nie tylko wygrany. Kary olimpijskie były bardzo surowe. Zawodnik, który dopuścił się oszustwa, zmuszony był postawić pomnik Zeusowi, na którym wyryto jego imię i nazwisko oraz występek, którego się dopuścił. [...]
[...] lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu -podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek) -wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane -owoce morza (skorupiaki i mięczaki) -drób oprócz kaczki i bez skóry -chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe -jaja [...]
[...] Robiłam dwa podejścia do wędlin surowych - obydwa do kupnych i obydwa zakończone sensacjami żoładkowymi. Po domowym schabie zero problemów. Jak ktoś lubi wędliny surowe, to polecam z czystym sumieniem. Na pewno zrobię kolejną porcję, tylko już z dużego kawałka mięsa. Na blogach kulinarnych przepis zrobił swego czasu furorę, dziewczyny [...]
[...] Z każdym tygodniem będę zwiększał kcal sposobem WODYNA dodając jedno jajo do każdego posiłku. Aha, jeszcze jeden zabieg. W dni nietreningowe - po 5h snu pobudka - 3 surowe jaja i spowrotem lulu na ostatnie 3h. http://liczniki.org/gif2/an-TRENING-ff0000ffffffff000045003-1-0-0-orange011.gif Trening pod dowództwem WODYNA Jak zostanie [...]
[...] aerofagią. Gdy do tego dodamy jeszcze napój gazowany - efekt dźwiękowy murowany. Nie bez znaczenia jest również skład jedzenia. Odbijanie nasilają tłuszcz, cukier, surowe warzywa i owoce oraz duże ilości wypijanej kawy, herbaty i soków owocowych, szczególnie grejpfrutowego. Dolegliwość ta jest także częściej spotykana u palaczy. Gazy [...]
[...] Dukana jako przyprawa a nie warzywo, a także korniszony) 2. Faza równomiernego rytmu utraty wagi - oprócz produktów z fazy pierwszej spożywamy warzywa - zarówno surowe jak i gotowane na parze. Faza kończy się w momencie, osiągnięcia odpowiedniej wagi. 3. Faza utrwalenia wagi -czas jej trwania zależny jest od ilości [...]
[...] Zauważono, że ptaki jedzą owady o innej porze dnia niż ziarna. Inne zwierzęta mają tendencję do jedzenia jednego pożywienia naraz. Białko zwierząt jedzących mięso jest surowe i czyste. Na wschodzie zgodnie z tradycją spożywa się yang przed yin. Zupa z miso (sfermentowanym białkiem ziarna soi - yang) na śniadanie, surową rybę (więcej białka [...]
[...] Po treningu zazwyczaj, koło 19:00-19:30. W zależności od rodzaju treningu, to białko (ser, chude mięso/szynka drobiowa, jajko) +warzywa(gotowane w mundurkach/na rosołku/surowe) lub same warzywa z np. sosem jakimś (na bazie oliwy z oliwek, jogurtu, musztarda/ketchup do smaku) + przyprawy/ sałatki z ciemną kromką chleba. Mięso gotowane na [...]
[...] nie ma w ogóle soli, sodu tylko 4 mg, za to aż 350 mg potasu, 54 mg wapnia, 129 mg magnezu, 3,9 mg żelaza, 5mg manganu. Gotowane płatki nie zawierają praktycznie witamin a surowe mają np. 0,462 mg witaminy B1 i 0,151 mg witaminy B2, 0,87 mg witaminy PP i aż 2 mg witaminy E. No i oczywiście błonnik który w 100g surowych płatków występuje w [...]
[...] roślinami (nie przetwarzanymi termicznie) itd. czyli pokarmu, który pod taką postacią jest naszym organizmom dobrze znany (dowolnie obrabiane termicznie mięso, tłuszcz, surowe rośliny i orzechy). Jest jeszcze tajemnica właściwego łączenia pokarmów, bo przecież lew, jedząc swoją ofiarę nie zagryza jej trawą. Podobnie w ludzkim układzie [...]
[...] roślinami (nie przetwarzanymi termicznie) itd. czyli pokarmu, który pod taką postacią jest naszym organizmom dobrze znany (dowolnie obrabiane termicznie mięso, tłuszcz, surowe rośliny i orzechy). Jest jeszcze tajemnica właściwego łączenia pokarmów, bo przecież lew, jedząc swoją ofiarę nie zagryza jej trawą. Podobnie w ludzkim układzie [...]
[...] - nie przepadam za jarzynami. Będę więc jadł kartofle i dużo mięsa. To rozwiąże cały problem." Niestety nie jest to takie proste. Aby uzyskać sód z mięsa, należy jeść je surowe, a przynajmniej w jak najmniejszym stopniu poddane obróbce cieplnej. Większość ludzi nie może jednak przyzwyczaić się do takich potraw. Łatwo dowieść, poprzez zwykłą [...]
[...] dużej łyżce. Otrąb z owsa można używać do panierowania kotletów, jako dodatek do płatków śniadaniowych, ciast, placków, bułek, kanapek, zup itp. Podobnie czosnek i cebula (surowe lub gotowane) powinny być spożywane codziennie, jeśli nie surowe (zapach), to przynajmniej gotowane (np. w zupie) lub duszone. Inne pokarmy, które mogą obniżać poziom [...]
[...] Witamina C jest jedną z ważniejszych witamin, a zarazem jedyną której spożycie w nadmiarze nie jest szkodliwe, gdyz jej nadmiar jest przez organizm wydalany. Źródło: surowe owoce i warzywa - czarna porzeczka, pomarańcze, głog i owoc dzikiej rózy. Zapotrzebowanie dobowe: 500 - 1000 mg. Witamina K - niezbedna do prawidłowej krzepliwosci [...]